söndag 15 mars 2009

Vårtecken ála Norrlands inland

Vintervägarna upplöses på nolltid när solen väl är framme, vägverket har varit ute och tryckt undan snövallarna så smältvattnet hamnar i dikena.
Vattensamlignar lite här och där ändå. Större vägar är till och med torra.
Ser skitigt och tråkigt ut men förebådar ändå gröna vägrenar. Skillnaden är märkbar från bara någon vecka sedan då allt var helt vitt. Idag skall det bli +5 så det kommer att gå undan nu.
Hälsningar
Ingela


9 kommentarer:

Åsa! sa...

Visst är det en härlig känsla när det töar! Solen har en sådan kraft!

Gummans Trädgård sa...

Våren är på gång, hoppas den stannar.
Här har vi +8 och sol.
Oh, vad gott det ser ut med groddar.
Groddarna växer själva men de ska sköljas och pysslas om.
Du är duktig.
Ann

Gunilla sa...

Visst är det en härlig känsla. Här har det töat reält idag ochså . Det är lite besvärligt på vägarna inne i sammhället för det är så modigt men E4:an är bar. Vi har 3+ och sol idag det är kalas väder. Men jag har inte hunnit njuta så av det fina vädret för det har varit Konfirmation idag av ett barnbarn. Men hoppas att värmen och det fina vädret håller i sig ett par dagar så att jag hinner njuta.

Ha en fortsatt fin Söndag

Gunilla

Anonym sa...

På gång då............?

Med fingrarna i (j)orden sa...

Vad mycket snö ni har! Skönt att det börjar smälta antar jag. Här är det för lite snö, bara en vecka sammanlagt i vinter (+ virvel i luften då och då).
Eva

Torunn sa...

Herlig!
Det må gjerne være vått for meg, så lenge det skyldes vår, varmegrader og snøsmelting :-)

Gd søndagskveld

Klem Torunn

Eva Linnea sa...

Regn så här års är ljuvligt. Då vet man att snön försvinner SNABBT. +grader är också underbart. För att inte tala om solen!! Den visade sig ca 10 sekunder i fredags, sen har hon lyst med sin frånvaro, tyvärr.
Kram Eva Linnea

karin sa...

Syns du bor något lite söder från mej, hahaha, hemma hos mej är det absolut otine´ det är bara brua som tin ta i solskene. Men fåglarna piper och väser och kvittrar till ibland.
Eva och jag ska bara träffas och hälsa på dej och bada tunna...än så länge iaf är det så.
kram K.

Anonym sa...

Här snöade det lite imorse, men det var så blött snö så det gör ingenting, bara det fortsätter att vara hyfsat milt. Äntligen är våren på gång!!