lördag 6 februari 2010

Fåglar

Mycket mat går det åt till fåglarna denna vinter. Långvarig kyla gör att dom äter massor.Sambon sköter utfordringen av små och stora fåglar. Vi försöker variera maten för att locka olika sorter och vi har nog räknat in ett 25-tal under årens lopp i vår trädgård.Fasan är ingen inhemsk fågel precis men tack vare jaktintresserade grannar som låtit några slippa ut så har vi återkommande trevligt fågelbordsbesök varje vinter. Hittar inte fler fågelbilder just nu men under julledigheten lyckades vi med att locka till oss en hackspettshona och en liten hök av något slag, lovar bilderna så snart jag hittar dom.
Kram från en trött bloggerska som ser fram mot ljusare tider
Ingela

6 kommentarer:

Inger sa...

Den snötyngda skogen ser också lite trött ut. Men vi går mot ljusare tider, tänkte på det i eftermiddag.
Ha det gott!

Anita sa...

Vilken härlig fasanbild. Ja fågelmat går det åt mycket av denna vinter. Jag fyller på i stort sett varje dag. Talgbollar, olika fröblandningar och frukt till trastarna. Dom sitter till och med i träden och tittar på mig när jag fyller på och så fort jag gått därifrån dyker dom ner på maten.

Och du är inte ensam om att längta efter ljuset. Det gör vi nog alla. Men för varje dag kommer våren ett steg närmare.

Ha en skön helg!

//Anita

Anja sa...

En av vinterns glädjeämnen är ju fågelmatningen. Det är så spännande att se vilka som gästar matstället och jag får då lov att säga att fasan har jag aldrig haft på min tomt.../Anja

Växthusmadam sa...

Fåglarna har det inte lätt just nu! Min väldigt tama koltrast som jag skrev om på min blogg hade igår tagit sig vissa inte lika roliga friheter när jag kom hem.... Har en jättestor krans gjord av kraftiga grenar på ytterdörren, dörren är vit, och där verkar det vara lä och skönt för lilla koltrasten. Men medan hon sitter där passar hon ju också på att bajsa ner så idag måste jag ut med skurtrasan och ta bort alla bruna ränder som runnit i strilar längs dörren! Nu längtar vi nog alla efter vår!
Ha en skön alla hjärtans dag önskar Växthusmadam

billan sa...

Jag vet inte vad som hänt här senaste veckan, vi har haft massor med fåglar av olika sort hela vintern. Vi serverar olika frön, jordnötter, kokosnötter, kärvar, talgbollar, frukt och.......den här veckan är det jättemycket färre fåglar här. Trist!!

VimleAnna sa...

Ja det går åt massor av solrosfrön här. Våra fåglar gillar inte talgbollarna alls i år... det verkar vara av usel kvalitet. Längtar med till våren, den här vintern vill jag inte uppleva igen.