lördag 25 juli 2009

Nu får det gärna sluta

...regna. Det kippar om skorna när jag går på gräsmattan, det är fuktigt i källaren, växthuset torkar inte ut ens när dörrarna står på vid gavel hela dagarna, maskarna kryper ovanpå gräsklippet i köksträdgården och de enda skorna som inte blir förstörda av allt vatten är dom illgröna fula foppakopiorna som jag i vanliga fall går fram och tillbaks till badtunnan i.
Regn är annars väldigt välkommet här men nu har det nog regnat av och till i två veckor och det senaste dygnet har det regnat 30mm. Fördelarna är att alla små krukor inte behöver vattnas och att all gjuten betong inte behöver hållas fuktigt manuellt medans det brinner klart utan det är bara att lämna allt ute i regnet. Bilderna är från kursen i förra veckan, krukor, fat och plattor i intarsia.
Krukor är nog inte min grej, gillar Gränsfors för mycket, men plattor är spännande tycker jag.
Fågel i grönt glas.
Krukor.
Avgjutningar av gamla nysilverfat.
Här är resultatet av intarsiaarbetet, vit, grå och sandfärgad betong som läggs i mönster och som bildar plattor eller skivor till olika ändamål.
Nu väntar jag bara på att molnen spricker upp och att vi kan fylla fågelbadet som jag gjöt men som jag missat att fota, det kommer. Men också att värmen kommer tillbaks och gör att vaxbönorna och squaschen sätter fart, att jordgubbarna och tomaterna mognar för nu har vi badat i badtunnan i regnet i dagarna tre och vi behöver göra lite annat, som att klippa gräsmattan efter semestern till exempel.

Trevlig söndag alla!

9 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Oj vad fint det blev! Vackra fat och krukor - blir ju alldeles sugen på att gjuta jag med :) Har lite funderingar på att göra en bordsskiva med blåa porslingskärvor i, typ som du visar på första bilden - vad blev det av det du visar förresten? Tack för titten, ha det gott, 8`)

Inger sa...

Otroligt snygga saker du har gjort i betong. Ha en skön söndag, hoppas det slutat regna, vi har uppehåll nu.

Britt sa...

Så mycket fint ni gjort. på sista bilden gillade jag verkligen//Britt

Britt-Inger sa...

Åh vad fint!

Sanna sa...

Så mycket vackert ni gjort! Tack för inspirationen! :)

Annika Christensen sa...

Vad mycket fint det blev!!
Vi fick 40mm igår men nu kommer solen imorgon har jag hört.
Håll ut.
Ha det gott
Annika

Hjärtat Mitt sa...

Så mycket vackert du har gjort!
Tack för inspirationen.
Det måste ha varit roligt att gå en sån kurs tillsammans med andra. För visst inspirerar man varandra.
Som det har växt i er trädgård. Inte dåligt.
Ha en skön helg!
Kram Maritumbe

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Va roligt med betonggjutningskurs! Jag gjorde ett par fågelbad med rabarberblad för några år sedan, sen har det inte blivit mer.
Jättesnyggt fat med de många mindre bladen på!! Och vilken bra idé att använda gamla nysilverfat/brickor.
Ha det gott. /Ingela

Mira sa...

Det där såg spännande ut! Jag har gått omkring och funderat på det där med att gjuta i betong, och nu fick jag en push till! Fint!