lördag 18 juli 2009

Intarsia och mosaik

Intarsia i betong var otroligt roligt att prova på. Användbart, snabbt med många funktioner och något helt annat än det klassiska rabarberbladet. Dessutom fullt möjligt att mönstra i oändlighet.Vit och grå betong plus ett lager grå uppepå som bildar botten sedan, denna lilla bordsskiva ligger upp och ned så mönstret blir på ovansidan.Mosaik var också kreativt. Variationerna är oändliga och jag hade med gamla porslinskaffaekoppsfat. Bank, bank så blev det små bitar som kunde användas i vackra mönster. Gamla nysilverbrickor vart det väldigt fina avgjutningar av. Här lägger syster min på mosaik i botten.Små små bitar plockades på och sedan täcktes hela baksidan med betong som nu står och brinner tills i morgon. Spännande, som att öppna en brännugn eller ta ur trasmattsväven ur vävstolen.Såhär står föremålen och brinner, rejält nedfuktade och under byggplast. Gärna några dagar.Klassiska rabarberbladstillvarkning av Sanna som också är trädgårdsmästarelev på Wij trädgårdar.I morgon söndag som är sista dagen på kursen ska allt efterbehandlas och vi får se allas grejer när de tas ur sina former. Det kommer fler bilder om någon dag.

Trött, god natt!
Ingela

9 kommentarer:

♥Häxor & Änglar♥ sa...

Det ska bli läckert att se dina alster! Betong verkar vara ett så tacksamt material att jobba i. Nästan allt blir fint. Jag gillar verkligen den råa ytan.
Kram Eva Linnea

Med fingrarna i (j)orden sa...

Jag har länge (i flera år) tänkt att jag skulle pyssla i betong, men det blir aldrig av. Ska bli spännande att se resultatet.
Eva

Hilde sa...

så spennende - dette skulle jeg gjerne ha prøvd meg på- Spennende å se bilder av de ferdige kunstverkene!
Hilde

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Å, såna där betongfat av silverbrickor har jag tänkt göra, det blir spännande att se med mosaik i. Vad roligt ni ska ha!

Inger sa...

Så trevligt att du är på Wij trädgårdar, har själv inte varit dit ännu denna säsong. Rosor och betong - häftigt!

Britt sa...

Vad kul att se mer av vad det blev. Roligt med en kurs//Britt

Hjärtat Mitt sa...

Jag ser fram emot att få se de färdiga alstren :)
Det ser ju riktigt spännande ut.
Vilka härliga rosor du har i förra inlägget.
Det måste vara en höjdarhelg!

Kram Mari

Mia sa...

Gud vad spännande med cementgjutarkurs. Hoppas du visar flera bilder av resultaten. Jag fölger med :)

Merja sa...

Så spännande det ska bli. Nyfiken på brickan!
Kul med bilder från Wij trädgård , var dit för två år sedan:)
Ha det gott