söndag 13 juni 2010

Just nu i Jämtland

Det går sakta, jag tror inte vi har sommar temperaturer ännu, alltså inte över 10 grader i dygnsmedeltemperatur. Lite märkligt, körsbär och äpple har inte blommat och pionknopparna är fortfarande små. Men lite vårblommor som står sig och står sig och behåller sin fräschör länge. Barnen plockar blombuketter av alla vilda och odlade blommor, häromdagen kom fyraåringen in och höll stolt upp min enda kunsängslilja i en bukett med maskrosor.
En ny favorit är Sorgklockan, jag vet att den bytt namn men jag tycker Sorgklocka är så fint.
Myskmadran med uppstickande vitsippa.
Gillar vitt!
Ätbara växter är fint som snus, rabarber och vinbär finns det gott om.
Små blommor är det inte såofta jag lägger märke till men dom är ofta vackra som bara den.
Ormbunkar i närbild är också olika ormbunkar på håll...
Nu väntar snart äppleblom, hoppas de hinner mogna för i år har vi många knoppar tack vare hjälp med beskärningen förra året.
Trevlig vecka!
Ingela

11 kommentarer:

Inger sa...

Hej Ingela!
Här är äppelträden överblommade, trots att det inte varit så varmt. Sorgklocka och vita pärlhyacinter vill jag också ha. Att dottern lyckades välja kungsängsliljan, typiskt:)
Hälsningar Inger

Med fingrarna i (j)orden sa...

Härligt att få repris på senvåren! Är lite orolig för att det var ont om insekter när våra äppelträd blommade, hoppas ni har bättre tur!
Eva

Gunilla sa...

Äppelträden har just börjat få blommor här men vi har ingen värme heller.
Min favoritfärg på blommorna är ochså vit den lyser upp i skuggiga och mörka lägen. Jag har en rabatt där jag har all blommning i vitt och bladfärgerna på funkiorna och kornellen är med vit kant.

Sorgklockan har jag ochså den har just blommat färdigt pionerna har bara cm stora knoppar den enda som står i blom är dillpionen.


Ha en fortsatt fin vecka här är det mulet och grått efter en regnig natt. Plus 11 grader.

Kramen/Gunilla

Mimi sa...

Vi fick ett försprång här i södra Finland, för vi hade faktiskt en vecka värmebölja i mitten av maj, med temperaturer på 25-27 grader. Det medförde att mitt gullregn dog på kuppen. Att hoppa ifrån iskallt till värmebölja och sedan till kallt igen är ingen bra start på trädgårdsåret! Sorgklocka har jag inte hört talas om. Vi tycks ha ett annat namn. Vad fint med vita hyacinter. Hoppas din kungsängslilja kommer upp i nästa år igen! Mina barn hade när de var riktigt små krig med alla äppelkarter. Träden var små och skulle bära frukt första året. Hälsn Mimi

Åsa! sa...

Fördelen med svalt väder är att man hinner njuta!

Bea sa...

Så sött med barnens blomsterbuketter, men förstår mycket väl att enda k-liljan inte var precis tänkt till den knippen med blommor :)
Jasså, äppelblomningen låter vänta på sig hos dig, den är förbi för i år och rejält tidigt igång efter värmeböljan i maj som vi fick. Lyckligtvis klarade vi oss undan kalla frostnätter och hoppas på några äpplen i år till skillnad från i fjol, då det blev ingenting.
Underbara bilder!
Ha det gott! /Bea

billan sa...

Här har äppelträden precis blommat ut. Men nog är det mesta segt och sent... mina pelargoner är inte heller sig riktigt som dom brukar vara, mysko.
Vackra bilder från din vackra trädgård!
Må så gott!

Anja sa...

Ja. Det är en mycket konstig försommar. Visserligen har jag fler utslagna blommor än vad du har men mina luktpioner har fortfarande inte slagit ut och allt är mycket sent!
Visst är det vackert med vita blommor!/Anja

Anonym sa...

Liten aning senare än oss.

Maleviks Rosenträdgård sa...

Fina BILDER
Sommaren kommer snart :)
Håkan

Britt sa...

I dag har varit en härlig dag har varit ute så mycket. Har dessutom fått fart på vatten pumpen så i kväll är jag glad//Britt