tisdag 15 oktober 2019

Chilliskörden 2019

I Jämtland i oktober kan man förvänta sig en halvmeter snö när som helst. Jag skördar för fullt i växthuset och det finns mer än man tror efter en arbetsvecka när man inte hunnit ut för att kolla läget.
Massor av chili och tomater fick komma med in. Vad göra?
 Jo, förutom att döttrarna äter tomater som godis så kokar vi tomatsås till pasta, supergott.
Och sen förra året då jag fick tipset av en kompis så gör vi örtsalter med allt som kommer från trädgården.
Så chili, vitlök och basilikablad blev supernice. Mixa allt i matberedaren med mycket salt till en fuktig massa, bred ut på en plåt och in i varmluftsugnen på 8 grader hade jag.
 
De blev tre olika salter, den röda var enbart röd chili och vitlök.

Sist blev det en med timjan, citrontimjan, vitlök, rosmarin, chili och persilja, gott.
 Dottern kom på att hon ville göra en Örtomta så då blev det en lite så falska också.
Örtsalterna är supergoda på sallader, pasta, fisk, ja det mesta faktiskt.
Kul med det sista från växthuset.

Inga kommentarer: