måndag 27 oktober 2008

Veckans glädjeämne...

måste ju vara att jag har semester med mina flickor och är i min barndoms stad Västerås. Man förknippar kanske Västerås med ABB, industrier och som en förort till Stockholm men det är liiite mer än så, för mig i alla fall.
De gamla delarna av staden är från 1600 - 1700-talet och de parkliknande miljöerna är något som inte finns i Östersund som är hemorten nuförtiden.
Sen är det väl en annan vy som jag har från uppväxten än vad många andra kanske har som kommer härifrån. De flesta har bott inne i stan medans jag haft förmånen att bo på en gård med närheten till bland annat socknens kyrka som har sina äldsta delar från 1100-talet.
Lite av vad jag upplever just nu på semestern, det kommer mer...
Kramar
Ingela

4 kommentarer:

andré sa...

Härligt med höstsemester och fina bilder från Västerås.

Självklart får du länka till mig- jag ska själv snart försöka fixa till min eftersatta länklista...

camellia sa...

Hej, hittade just hit. Dina bilder från Västerås är precis som jag minns staden, även om jag bara gjort ett par korta turistbesök. Jag blev lite extra intresserad av din trädgård när jag såg att du precis som jag älskar vita blommor...visst är det underbart vackert.
Ha det gott,
hälsar en svenska som numera bor i England.

Annika Christensen sa...

Härligt med lite ledighet med barnen. Jag har faktiskt aldrig varit i Västerås så det var ju kul att se. Lägger en länk till dig.
Ha det gott
Annika

Poppins sa...

Vilka fina bilder. Heter inte den där ån Svartån? Jag har ett minne av hur fint det var vid ån när vi besökte Västerås när jag var liten. Min föräldrar kommer från Västmanland så jag har varit där några enstaka gånger och tycker det är en trevlig stad.
kramar från Poppins