torsdag 22 april 2010

Magnolia i Montreal

Sitter sedan sju dagar "fast" i Montreal, Canada. Har de senaste dagarna njutit av den extra semestern, innan visste vi inte om det skulle dröja två dagar eller två månader för oss att ta oss hem. I dag gick jag ännu en långpromenad och upptäckte på en gata att Magnoliorna blommade.Montreal är en salig blandning av gammalt, nytt, lyxigt och fattigt, sida vid sida. Gick idag långt utanför turiststråken och de centrala delarna. Promenerade i fyra timmar innan jag världsvant vinkade in en taxi och åkte hem till hotellet. Gamla stenhus och nya glashus gör att man blir helt förundrad.
Parkerna och träden skälver i den i dagarna nya värmen, satt i dag och åt jordgubbar, valnötter och drack juice till lunch i en park med solen i ansiktet medan gatulivet pulserade vidare intill.
Konstmuseet var helt fantastiskt med kyrkoföremål från 1100-tal, konst från 1400-tal till Piccasso, allt i en värdig och rogivande miljö.
I morgon blir det botaniska trädgården, får se hur långt det kommit. Men det finns tio utställningsväxthus och trettio tematrädgårda så jag har nog att göra fram tills vi ska åka till flyget.
Vi hörs igen när jag kommer hem till härliga snöfria Aspås
Kram
Ingela

15 kommentarer:

Anja sa...

Vilka fantastiska bilder!
Hoppas att din tid där blir behaglig och att du så småningom kan ta dig tryggt hem!/Anja

Annika Christensen sa...

Wow blir man avis eller?
Ser trevligt ut och vilken frukost...
Ha det fortsatt bra.
Skall bli kul och se vad du hittar i botaniska trädgården.
Annika

malin sa...

Härliga vårbilder, längtar efter magnoliablom!!!

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Härligt att du kan "roa" dig medan du väntar på att få komma hem till kalla Sverige igen! Inget ont som inte har något gott med sig.
Magnolia är en majestätisk växt tycker jag. Kanske ska försök mig på en i Nöbbele!?
Kram Eva Linnea

Merja sa...

Åh..magnolia!!!

Ruben sa...

TACK för en annorlunda rolig och färgrik hälsning från dig! Ha det fortsatt gott! /R

Inger sa...

Mycket häftigt, dit kommer jag nog aldrig. Snygga bilder, Ingela!

Britt sa...

Det blir trevligt att se bilder från botnaiska. Skönt med lite extra sem man får se det från den ljusa sidan//Britt

Anita sa...

Vilka härliga bilder från Montreal. Tack for dom. Det är ju skönt att det finns lite härligt att lägga ögonen på och fånga med kameran när man har fastat någonstans i världen. Ser fram mot bilderna från botaniska. Och hur skönt det än är med extra semester så hoppas jag att du får plats på något plan och får komma hem snart.

Vita rosor och förgätmigej sa...

Jag är sååå inspirerad! Halkade in hit till din blogg när jag googlade köksträdgård. Åh, är allt jag kan få fram. Jag kämpar på med vår "nya" köksträdgård men jag har svårt att se att den ska kunna bli så fin som er är. I helgen kommer i alla fall grävaren! Jippiii! Sen är det bara resten kvar... *blink* Hoppas du snart kan komma hem och sätta igång med din trädgård igen...
Kram/ Anna

Mira sa...

Vackert, men jag hoppas att du kommit dig hem nu. Det är inte illa här hemma heller...

Glädjekällan sa...

Härliga bilder!
Misstänker att du är hemma nu. Om inte ;-))
Fortsatt trevlig helg
Birgitta

Anonym sa...

Hoppas att du träffar våen hemma hos dig!

Galtholmen sa...

Mmm, jag skulle gärna bli fast i Montreal ett tag. Låter underbart att svassa omkring o bara njuta.
/
Ulrika

Anonym sa...

Hej, vackra foton på både blommor och Montreal. Är inte direkt trädgårdsintresserad. Men hamnade här av misstag och tyckte det var lite skojigt. Har precis tagit en promenad i Stockholm öch där sett några blommande träd som jag inte visste vad det var. Misstänkte Popplar så jag surfade på det och kom till din sida. Läste lite mer och insåg att det var från norrland och läste lite mer och insåg att du var från Jämtland. Kom till den här bilden där du skriver att du ska komma hem till snöfria Aspås. Tyckte det var lite skojigt då jag är född och uppväxt i Aspås. Så på Internet kan världen bli liten.
Ha det bra och lycka till med din trädgård i Aspås.