lördag 17 april 2010

Möter våren i Montreal

Missade trädgårdsmässan i Älvsjö i år, tyvärr. Var tvungen att resa till Canada på tjänsteresa.I början av veckan var vädret fantastiskt fint och närmare 15 grader varmt, löven höll på att spricka och livet lekte.


Under resan har vi besökt ett antal företag som producerar och säljer sina egna produkter, här var vi på ett vinmakeri och började dagen med champgne.Här hade trädgårdsmästaren påbörjat sitt arbete, hon var mycket trevlig och vi pratade en lång stund. Landskapet är fantastiskt och här, tvärs över St:Lawrens River, det vita ni ser i bilden, är inte snörester utan vita gäss. Gässen fyller tydligen hela strandlinjen när det är högsäsong och de är på väg norrut. Ett vårtecken som heter duga. Det växer tujjor överallt och såhär års är dom inklädda i säckväv.
Just nu befinner jag mig i Montreal igen efter en resa till Quebec. Utsikten från mitt fönster. Tre millioner innevånare och skyskraporna är ju en lite annorlunda utsikt för en bondtjej som jag som är van vid fjällkedjan i blickfånget varje morgon.Men titta där! En miniträdgård nedanför balkongen, lite grönska i topparna. Ja, idag sitter vi fast här, det vet vi. I morgon står vi på någon sorts reservlista på Air France men vem vet egentligen hur det blir, kanske får möta sommaren här också. Kan ju ta arbete som vindruvsplockare, har erfarenhet från Australien, så någon råd blir det väl med försörjningen.
Kram
Ingela

6 kommentarer:

Merja sa...

Vindruvsplockare..det kanske är nåt;) Hoppas du har det gott och att det ordnar sig med resan! Många som inte kommer hem just nu.

billan sa...

Vilket elände att inte kunna åka hem...
Var rädd om dig och hoppas att det löser sig med hemresan endera dagen!

Inger sa...

Du har visst otur med dina hemresor:(
Men vilken grej att bli tvungen att åka till Kanada i jobbet, grymt avis blir jag. Kontrastrikt mot Jämtland. Hoppas resan hem ordnar sig snart.

Villa Solgården sa...

Vilken härlig resa!!!

Ja vindruvsplockare kanske inte är fel... =)

Kram!
Sanna

Britt sa...

Nu är det inte det lättaste att ta sig hemåt om man är på resande fot.
Får hoppas att det löser sig snarast. //Britt

Åsa! sa...

Så jobbigt att inte komma hem! Du får försöka njuta utav Canada så gott det går undertiden som askmolnet håller flygvärlden i ett stadigt grepp!