onsdag 22 september 2010

100-tals perenner till lunden

Delning av favoritperenner är det jag ägnar mest tid åt just nu. Här är skottkärran fylld med strutbräken, bronsrodgersior, jätterams och marktäckare som myskmadra.
Under högsommaren har jag ägnat mig åt det som skall göras på annan tid, att dela växter. Tre Hostor blev 50 stycken nya småplantor som fått växa till sig i växthuset och som jag nu planterar ut i lunden.

Mycket annat har gått samma öde till mötes, delning, delning och delning. Mycket vitt som jag är väldigt fötjust i men också annat som är gult som sorgklockor, blått som kaukasiska förgätmigej och rosa i marktäckande nävor och mycket annat. Nu har jag snart slut på resurserna och undrar hur det skall gå med de ganska stora ytorna som står tomma, de måste ju fyllas med växter inför våren så att inte ogräset får fäste.
Skall fundera under natten vad somm skulle kunna fylla ut tomrummen...
Kram
Ingela

7 kommentarer:

Mimi sa...

Oj så du står i. Det där ser rätt jobbigt ut! Hoppas du kommer på någonting. Kanske du kunde täcka med flis så ogräset inte sätter igång och sedan plantera småplantor som du drar upp från fröer nästa år. Hälsn mimi

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Den lunden kommer att bli fantastisk! Visst är det en härlig känsla att kunna transplantera växter från sin egen tomt till en ny del som ska anläggas? Återbruk på något sätt. Jag har också delat en gammal funkia i 20 delar och börjat en ny rabatt med dem.
Kram

Inger sa...

Bra med eget växtmaterial, skulle bli väldigt dyrt annars. Ser fram emot fortsättningen på din lund:)
Ha det gott!

Åsa! sa...

Vilket roligt arbete! Det kommer att bli så fint i lunden när ni är klara!

Glädjekällan sa...

Vilket roligt projekt. Det kommer att bli jättefint.
Tur att du har lite egna plantor när planteringsytorna är så stora.
Trevlig helg
Birgitta

Anonym sa...

Du har väl läst,
Beth Chattos, min trädgårdslund?
Fråm anläggningsråd till färdig Lund.

Marianne sa...

Vilken härlig odlingsinspiration du ger...plantor överallt. Har du hört om "Forrest Garden" ungefär som "Woodland" men man tänker i olika växtnivåer och sånt som man kan skörda. Det är väl bara för dig att så några rönnar eller lönnar, som växer fort. Prunus är också tacksamma. Sätt en kärna!