onsdag 8 augusti 2012

Skördetider

En korg full med nyskördat fick följa med till kompisen Karin! Vi hälsade på hos dom och fick ett magnifikt mottagande med fiskbuffé när vi kom och fisketur under kvällen. Trevligt hade vi dessutom!
Det är verkligen härliga tider just nu, sparrispotatis, vaxbönor, gulbetor, rödbetor, charlottenlök, gul och röd lök, vitlök, sallad, mangold, morötter, dill, sockerärtor, broccoli, ja, det mesta skördar vi av just nu!
Gjorde korgar av tidningspapper, lite pappslöjd i all enkelhet och fyllde korgen. 
Sommarminnena växer på hög, det är viktigt att samla på sig inför vinterns långa mörka kvällar. Dofterna, smakerna, jorden och möten som är det bästa.

Må så gott alla! 

5 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Det är odlarglädje, att skörda egenodlat! själv får jag inte till det med egen grönsaksodling, lite dålig yta för stora land men har i år läst om krukodling, och det skall jag prova nästa år. Gul lök har jag lyckats med, riktigt bra skörd och gott till sommargrillen.
Ha en skön sommardag :)

Bea sa...

Åhh... det ser gott ut och blev säkert en uppskattad present.
Må gott /bea

EL sa...

Wow, vilken korg! Den skulle nog alla vilja ha. Skördetiden är en härlig tid.
Sommarhälsningar från Eva Linnea

Anonym sa...

kan tala om att korgens innehåll uppskattas verkligen av oss som fått den! Vilka goda pärer, sparrispotatis med en smörklick är helt underbart!
Vaxböner, sallader och röda och gula betor,,, kan det bli bättre? nej det kan det inte. Tack käraste vän för allt./ Karin

Åsa! sa...

Det är så härligt att skörda! Är det mandelpotatis?