söndag 26 augusti 2012

Bortglömt överflöd!

Att det är massor att göra på våren det vet alla men jag glömmer hur mycket det är att göra nu på hösten. Skörda, förvälla, sylta, safta och torka. Jag ska nog prova på att syra i år, allt enligt Elins förslag.
 Så nu står vi här, alla börjar jobba för fullt, det ska fixas en massa med kläder, scheman, anmälningar till olika aktiviteter m.m. I går eftermiddag tittade solen fram och jag tog ett par skålar och gick ner till de överfulla bärbuskarna. 9kg svarta vinbär blev det på ett par timmar.
Dessutom håller de röda krusbären på att mogna och eftersom jag inte gillar mjuka mogna krusbär så skördade jag lite såna också, dom sitter svärmor nu och snoppar. Det får bli kräm någon gång under vintern.
 Satte gubben i arbete, en liten stund satt han där men sen var det visst något viktigare som skulle göras i garaget.
 Idag var det stora saftkokardagen, fick hjälp av äldsta dottern som öste i saft i flaskorna. 8 liter mumsig saft, koncentrerad c-vitamin på flaska. Tur att det regnar idag, härligt!
 Nu ska jag ut och plocka av broccolin och kanske lite mangold som jag lovade Katarina, undrar om hon är på jobbet i morrn?

Trevliga skördetider på er!
Hälsningar
Ingela

5 kommentarer:

Gunilla sa...

Vilken fantastisk skatt du har.
Vintern är räddad:o)

Ha det gott

Pilgrim sa...

Helt otroligt läckert! Jag måste få alla bärbuskar i jorden snart, längtar tills jag kan gå och plocka.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Inger sa...

Hej Ingela,
kul att höra från dig!
Jag har fått svarta vinbär av vänner och bekanta som jag stoppat i frysen. Nu vill jag ha lingon...
Kram

Åsa! sa...

Visst är det härligt med skördetid! Krusbärsbusken har jag grävt upp då den alltid blev full av mjöldagg, borde kanske köpa en ny resistent sort istället.

Glädjekällan sa...

Nog är det bråda tider. Säkert mer nu än i maj.
Ha det gott
Birgitta