torsdag 25 december 2008

Granna granen

Gillar verkligen inte blåa eller röda granar, är ju storasyster så är av födsel och hävd traditionalist och dessutom van att bestämma så vår gran är finast. Den översta, översnöad, förväxt och fotad en dag när det var mörkt nästan hela dagen men ack så vacker.
Grannarnas försökte jag fota i går kväll, julafton, men vår enkla lilla kamera fixade inte riktigt uppgiften, denna blåa får stå som symbol för alla så kallade "nyskapande" granar. Vår andra granne har en röd...
Som tur är har Uffe och Mia, våra närmaste grannar, en fin "vanlig" gran, tack.
Gillar även traditionellt julpynt, fåglar, hjärtan, glitter m.m. Åhlens har under ett par år haft jättefina julgransdekorationer, fåglarna kommer därifrån.
IKEA hade också jättefina julgransprydnader för några år sedan, små kulor som de guldfärgade ni ser, köpte 100 ungefär, kunde inte sluta.
Flätade hjärtan men i en klass för sig är dessa som jag köpte för många år sedan på Slöjd och hantverksmässan i Sollentuna. Flätade med guldpapper och William Morristapeter, man bara dånar... Intrikata mönster dessutom.
Gillar naturligtvis vitt.
Fåglarna ville inte vara med på bild, blev suddiga, men jag gillar dom i alla fall, har en äldre variant som vi fått från sambons familj och fick häromdagen veta att stjärtfjädrararna inte var av tagel, som jag trodde, utan av spunnet glas.

Man lär sig alltid något nytt och jag tar gärna till mig nya kitchiga julgransprydnader bara dom är snygga... (ironi)
Julens höjdpunkt är nådd och vi går in i en lugnare tid någon vecka eller så, skönt. Läste att solen har tagit igen en minut av de nästan 16 timmar solljus som försvunnit sedan sommarsolståndet, vi närmar oss i alla fall odlingssäsongen.
God fortsättning!
Ingela

6 kommentarer:

Poppins sa...

Ååååh, så fina hjärtanen med William Morris är. Jag som är så förtjust i Arts and Crafts får ju ett stort ha-begär... :)
Jag håller med dig om att det ska vara vita ljus på granarna. Inga färgade ljusslingor här inte. Men den vackraste granen var nog den översnöade. Naturen är bäst på att dekorera.
Önskar en trevlig fortsättning!
kramar från Poppins

Lotta sa...

Så fint det gnistrar och glimmar här hos dig, både ute och inne :) Vår julgran är också väldigt traditionell med rött och silver. Ingen snö har vi men vi gladdes åt frosten de dagar den var här och en å annan isblomma hittade jag. Ha det så gott och trevlig fortsättning =)

Åsa! sa...

Håller med dig, inga färgade granar!

Merja sa...

Fina granar och pynt! Försökte mig på att fotografera våran gran, men inget av alla kort blev riktigt bra.
Undrar om även du är en ...pelargonfantast.. såg bilderna på sidan:)
Ha det bra!

Annika Christensen sa...

Eran gran är toppen fin!
Ohh vad jag vill ha snö!
Gott Nytt Trädgårds År
Annika

anna of sweden sa...

Oj, vad mycket snö ni har!