söndag 7 december 2008

Julstök

Mitt i renoveringen, vi bor på en byggarbetsplats, kunde jag inte låta bli när jag var på Växtvaruhusets pysselkväll att köpa säsongens favoritväxter. Eftersom trädgården utanför fönstret definieras av snö, frost och is och avnjuts bäst på en pulka eller i badtunnan så är det mysigt att sätta händerna i lite jord.Dom här ljusgröna cypresserna faller jag alltid för och vita julstjärnor går jag aldrig förbi. Så mitt i målarens och parkettsliparens arbetsplats så blev det lite julstämning.
Det står möbler och grejer överallt och växterna har ännu inte någon fönsterbräda att stå på men till nästa helg kommer det att vara möblerbart och då kan de placeras ut och julstämningen kan snabbt infinna sig.
Trevlig andra advent!
Ingela

8 kommentarer:

Åsa! sa...

Visst är det härligt att få sätta händerna i något grönt såhär års!

Eva Linnea/CinderELLA sa...

Jag brukar inte vara avundsjuk på de som bor i norra Sverige (mörkt, kallt och myggigt), men när jag ser din härliga snöbild blir jag riktigt avis. Kram Eva Linnea i Täby/Stockholm (där vi hade vinter i en vecka för två veckor sen)

Poppins sa...

Den där härligt gröna färgen kan man inte motstå - håller med dig! I år har jag faktiskt ingen jultstjärna i fönstret, ännu, kanske jag ska tillägga. Har inte riktigt känt för det men det ger så mycket julstämning så nu blev jag lite sugen när jag såg dina.
kram
Poppins

PS Chokladglögg låter inte gott men man blir kanske glatt överraskad.

anna of sweden sa...

Hunkar och snöskottning är bra för blodomloppet. Men hunkar är ju betydligt roligare! :) Hehe.

Ninni sa...

Härlig färg på cypressen! Och ska jag ha julstjärnor så blir det såklart vita. Men just nu längtar jag efter vita hyacinter. Det ska jag köpa när jag kommer till Sverige senare i veckan...
Må så gott!

Annika Christensen sa...

Jag gillar också den Wilma cypressen för det är det väl eller?
Den doftar?
Skulle bara säga att jag har ett litet hus och stort växthus så mitt vardagsrum är i växthuset kan man säga.
Jag skall leta upp häckbilderna men du har inte bråttom eller?
Har lite att stå i de närmaste dagarna. Håll ut det kommer.
Gillar din blobb fast det hoppas jag att du redan vet.
Kramisar
Annika

zinkbaljan sa...

Åhh så himla vackra bidler!!
Kram

Tusenfröjd sa...

Mmm, visst är det snyggt med vita amaryllisar men nu efter utställningen vet jag inte om jag kan bestämma mig för vilken som är finast! Men visst, vitt är fint. Den där limegröna cypressen ska jag se till att få hem. Den doftar så gott!
Ha en härlig dag/ Liv