söndag 5 april 2009

"Mässfynd"

Jaha, jag gick till slut på försäljningssnacket. Det avgörande efter "nu 6 st för 150 kr" och "fyll hela påsen för 150 kr" blev "du kan ju alltid ge bort om du inte vet var du ska ha dom". Tio i sex handlade jag vid en av dom där liljepallförsäljarna, med blodsockernivån vid fotknölarna, pionrötter.3 "Bowl of Beuty" och 3 "Duchess de Nemoures". Fick dessutom en röd okänd bondpion, tror jag, med på köpet.Dessförinnan hade jag varit hos pionexperten och shoppat loss, en buskpion för 450 kr som eventuellt är härdig här...
En "Buckeyed Belle", otroligt mörkröd och såg så vacker ut. Klicka på Pionexpertens bilder så kommer ni till deras fina hemsida.
Två "Duchess de Nemours" fick jag på köpet, vitt kan jag inte tacka nej till... Knoppen nedan är från en av våra gamla pioner, en dillpion sa den jag fick den av men undrar just? Vad säger ni? Enkel, cericeröd och överblommad på några dagar.
Då är frågan, anlägga en piongård eller ge bort i present? Det lutar åt att vi får lite grävarbete i sommar, roligt med spontaninköp. Får väl flytta några av våra nuvarande pioner också, den här rosa doftar fantastiskt.
Frågan är om vi gräver ur gamla örtträdgården som är överväxt eller om det blir dom ursprungliga planerna att göra något runt flaggstången. Vi har ju 200 gatsten ligger, kunde bli fint som kanter. Här står dom nu vid garageväggen, hoppas det inte blir för många minusgrade för då får jag väl springa in och ut med alla 11 krukorna.De här mindre knopparna klarar sig kanske bättre.
Det första jag ställer ut i år, hoppas verkligen det klarar sig för jag ser verkligen fram mot att se hur dom ser ut och känna dofterna, det dröjer väl några år. Men tålamodig är jag, i alla fall mer än välplanerad när det gäller trädgårdsinköp på mässor.
Kram för denna gång!
Ingela

13 kommentarer:

Ruben sa...

Vilket fynd! Pioner kan man ju ha hur många som helst av - om man bara hade plats! ;-) Har också Bowl of Beauty och Ducess de Nemours, plus några till .... /Ruben

Anonym sa...

Ingela:
Vad du spenderat!.
Dillpionen är säkert en dillpion
men dess namn är Herrgårdspion.
Tror du inte?
Korsad av Botan Stockholm.
Säljs ofta som dillpion.

andré sa...

Vilka härliga pioner du införskaffat! Det kommer bli fint med en hel pionlund..! :-)

Annika Christensen sa...

Vilka bra inköp du gjorde då!!!
Underbara pioner må jag säga.
Håller tummarna för dem alla.
Ha det gott
Annika

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Vilket angenämt problem du har! :)
En pionlund låter ju hur bra som helst, men så är pioner mina absoluta favoriter. Jag har inte så många än, men jag skaffar några nya varje år.
Kan du inte lägga över ett rejält lager med fiberduk över dom "påfallatt"?

Gumman sa...

Vilket fynd!
Sådant ska man inte missa.
Lycka till med dem.
Ann

billan sa...

Vilka härliga fynd, hoppas bara att du slipper kånka in och ut dom allt för ofta. Vädret är ju lite oberäkneligt i dessa dagar.......

Britt sa...

Vilka härliga inköp du har gjort. Pioner är så fina. Ha det bra//Britt

Hjärtat Mitt sa...

Det gjorde du helt rätt i, som köpte en massa pioner. Det kan man väl aldrig få för många av :)
Ska bli spännande att få se dina bilder på dem senare, när de blommar.
Din dillpion ser mer ut som en Herrgårdspion, tycker jag. Dillpionens blad är mer "dilliga", om du förstår vad jag menar.

Sen måste jag visa alla fina bilder på bonsaier för mannen. Han har pratat om att han ska göra en bonsaiskog. Vi får väl se.

Kram Mari i Marieholm

Camellia sa...

Impulsköp är mitt mellannamn. Jag gör det jämnt, skriver en prydlig lista på vad jag BARA ska ha, sedan har de inte riktigt det, men en hel del annat, så faller jag, och faller jag och faller för alla möjliga erbjudanden... Pioner är maffiga, har jag ingen erfarenhet av men de e ju döfina. Lycka till!

Merja sa...

Vilka härliga impulsköp! Det blir till att gräva;))
Dom såg jätte fina ut allihopa. Tycker att det ser ut som en Dillpion, så ser min ut.
Glad påsk!

Gunilla sa...

Vilka fina pioner.

Jag har några av dina sorter. En kinesisk buskpion sådde jag i fjol av tre frön blev det en och jag är så stolt över det. Den fick två blad så nu hoppas jag att den övervintrat i sin kruka (den är nedgrävd). Men innan det blir någon blommning tar det ju flera år.

Ha en fin Påskhelg

Gunilla

Växthusmadam sa...

Pioner kan man aldrig få för många av!! Jag skulle vilja ha en Bowl of beauty, den är fin tycker jag! Hoppas du har plats för alla!
Växthusmadam