tisdag 28 april 2009

Lunden på gång

Äntligen har jag beställt träd till den kommande lunden, eller woodland om ni så vill. Jag tror det lutar åt en lund med ormbunkar, bräken, förgätmigej, mossor, blåbär, liljekonvaljer, blåklockor, vitsippor, sorgklockor och inte minst träd. Jag har beställt 4 stycken med leverens i juni och jag har två som står oplanterade sen förra årets superrea.Vitbrokig lönn, Acer platanoides ´Drummondii´ Jag såg den första gången på Rydinge Plantskolas hemsida i Skellefteå, tycker den är ursnygg. Hoppas mitt träd växer fort.
Näverhägg, Prunus mackii med guldskimrande näver gillar jag väldigt mycket och ett av tre träd jag köpte förra året är planterat i en friväxande häck men två återstår och kan ingå i lunden.
3 stycken Betula pubescens `Rubra`, finsk rödbjörk, är också beställda. Enligt Richard Sundien växer Rubran dåligt i Skåne så nu får vi se om proviniensen gör att den gillar Jämtland bättre. Jag ser nu att alla träd har starka uttryck i sig, kanske jag måste lugna ner med några vanliga granar och någon en. Ett vildrosbuskage och hassel är ju också läckert. Jag svamlar lite på slutet känner jag så det blir nog att gå tillbaks till ritbordet för att få till slutklämmen. Jag måste också bestämma vart...
Känner mig inspirerad, det har väl delvis med ljuset att göra men ikväll är det bara 4 grader och fuktigt så blogg och skissarbete är perfekt i kväll.
Kramar
Ingela14 kommentarer:

Länninge Trädgård sa...

Vad spännande med en lund.
Varma hälsningar Helen

Linda Lunda sa...

Mmmm vilka härliga träd!
Den där rödbjörken skulle jag gärna vilja ha!
Dromundiin har jag och bara älskar!
Linda

Inger sa...

Näverhäggen ser jättefin ut. Lyckliga du som har plats med en lund.

Camellia sa...

Tycker det låter som oerhört spännande planer! Men jag förstår vad du menar, man kan ju lätt flytta en perenn om det inte blev hundra, men ett gäng träd...

Mia sa...

En lund... låter fint... skulle gärna göra något liknande men måste göra något åt rådjuren först. :)

Kram Mia

Ruben sa...

Det ska bli spännande att följa ditt woodlandbygge. Håller med dig om att den vitbrokiga lönnen är väldigt fin! /Ruben

♥ Häxor o Änglar ♥ sa...

Det finns alldeles för mycket fint att välja på, så det är lätt att "gå vilse" och hitta sig själv i en alldeles för brokig samling träd/buskar/blommor/örter eller vad det nu är. Hålla sig till en färg har jag märkt hjälper mig att sortera bort (=prioritera).
Kram Eva Linnea

andré sa...

Härligt med trädbeställning och lunddrömmar! Skönt också att någon fortfarande använder ordet "lund"...

Lotta sa...

Den där Lönnen, suck... så fin! Tror att din lund kommer att bli jättefin! Sorgklocka har jag sett på en anna blogg och de är jättesöta! Lundklocka har jag snöat in på :)
Min Lund består av 2 träd, en Glanskörsbär och en Hästkastanj - jag har lång väg att vandra och borde plantera träden NU då de tar lite tid på sig :) Ha det gott =)

Hjärtat Mitt sa...

Jag har oxå planer på en lund vartefter, så det ska bli spännande att se hur din blir :)
Vilka jättefina träd du har beställt!
Det är synd att rödbjörken inte går så bra här nere, för den är verkligen vacker.

Ha en bra Valborg!
Kram Mari

Åsa! sa...

Så spännande! Den vitbrokiga lönnen kommer att lysa upp fint!

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Så fin den vitbrokiga lönnen är! Jag bor granne med skogen och på tomten har vi massor av träd, tyvärr mest björk och tall, så det är svårt att få in flera träd.

Anonym sa...

Prunus macci, den underbaraste av alla norrlandsträd, tycker jag!
Helst flerstammig.
Du har väl sett dem i Ume?

Britt sa...

Härliga träd. Kul med lunden. Ha det bra//Britt