fredag 1 maj 2009

Inte ett moln...

Sommaren slog till utan förvarning, idag har det varit 20 grader och inte ett moln på himlen. Har varit ute och fixat hela dan. Har till och med varit trädgårdsrådgivare, kan ni tänka er. Skulle väl aldrig våga om jag inte visste att jag ändå kan lite mer än den som frågar, dessutom är det smickrande såklart.
Förvåningen och glädjen var stor då jag gick förbi Omphalodes verna, Ormögat, som hade slagit ut. Helt bedårande med sin otroligt blå färg, knappt 10 cm och helt underbar. Undrar vad grannen tänkte när jag kröp omkring med kameran, hihi, dom krattar sin gräsmatta, det gör inte vi. Förberedelserna inför vårmarknaden innebär en del administration som att skriva ettiketter, kompisen U brukar skriva alla men jag hade missat dessa när hon var här, nu är det gjort.
Kvickrot, känner ni till det? Jag är just nu väldigt medveten om dess existens. Har, med hjälp av sambon grävt bort tre skottkärror på tre kvadratmeter odlingsyta. Hela bon av rötter som knappt gick att skaka ur jorden ur fick vi upp där vi en gång odlat jordärtsskockor. Nu är skockorna upptagna och planterade i krukor så länge, i väntan på en ny plats.
Skottkärran går varm och grillen också, vi har burit ut hammocken och jag sitter på uteplatsen och bloggar med fjällvärlden i blickfånget.
Kramar och trevlig helg!
Ingela

8 kommentarer:

Sanna sa...

Det låter jättehärligt!
Ja grannarna undrar nog vad man har för sig när man går lös med kameran..! ;)

Gumman sa...

Värmen sätter fart på växtligheten och kärligheten....hörde Göken för första gången i år.
Trevlig helg!
Hälsar Ann

Inger sa...

Ormögat har precis börjat blomma hos mig också. Kvickrot har jag tack och lov ingen erfarenhet av. Att se fjällen från sin trädgård måste vara en dröm. Ha det bra!

Annika Christensen sa...

Ser att det går fort hos er också.
Jag hinner inte med men det är kanske inte konstigt när de sista 2 veckorna gjorde så att det blev som brukar vara i juni. Syren är nästan utslagen..
Tyvärr har grannen inga barn det låter toppen bra.
Många fina bilder jag har missat.
Har liksom inte tid med bloggandet just nu.
Ha det fortsatt gott och lycka till på växtmarknaden.
Kram
Annika

Camellia sa...

Jo tack, kvickrotsolympiader har jag varit med om. Här i England är vi istället drabbade av Bindweed – eller Snårvinda tror jag den heter på svenska. Också riktiga nystan under jorden som förstås listigt går av hela tiden så att man aldrig får upp hela...

Merja sa...

Här har vi oxå haft liknande väder. Det är bäst att passa på att njuta:))
Synd att man inte kan komma till eran vårmarknad, det skulle varit kul!
Ha det

Med fingrarna i (j)orden sa...

Kvickrot är inte att leka med. Vilka mängder - puh - tur du har hjälp.
Eva

Anonym sa...

Ormögat, i både vitt och blått är vackert.
Jag har båda sorterna.
Kvickrot, vad är det????????
Snyggt på bild i alla fall, du är en utmärkt fotograf också.