Rabarberna spränger fram ur jorden med otrolig kraft och att hinna ta reda på alla skaft kräver en väldig energi. Resultatet är fantastiskt, rabarberpaj, rabarberkräm och rabarbersaft är något jag kan lägnta efter ibland. Min farmor Signe bjöd alltid på rabarbersaft mitt i höskörden och det var fantastiskt gott efter ett hårt arbetspass antingen i traktorn eller på hölasset, inget smakar så bra som när man blir serverad utomhus efter att ha arbetat hårt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
11 kommentarer:
Trevlig helg önskar EVa Linnea
Låter jättemysigt med rabarbersaft på hölasset. :) Trevlig helg!
Regn skulle vi också behöva, här har bara kommit några droppar den senaste tiden. Och nu ska det bli jättevarmt. Ha en skön helg!
Vad den ser god ut, borde man kanske prova.
Och visst behöver vi regn, i alla fall mellan soldagarna.
Eva
Oj vad lite regn ni haft – kan tänka mig det blivit en hel del vattning. Rabarber är årets första frukt (om man nu kan kalla den för det). lltid en speciell känsla. Själv gör jag en mumsig rabarberkompott, och smulpaj med rabarber är en riktig höjdare...
Mmmm... gott det ser ut med saften!
Jag har oxå kokat rabarbersaft i år, men den är redan slut... Och rabarbersylten jag kokade två satser av, gav jag bort det mesta. Tänkte att jag kan koka ny till mig senare om jag vill, sen har det inte blivit av...!
Härligt med regn, men det är bra om det kommer i lagom doser!
Önskar dig en riktigt skön söndag!
Mmm vad det ser läskande ut. Hoppas att mina rabarberplantor är tillräckligt stora nästa år så att jag kan skörda lite mer. :)
Ha en fin söndag!
Kram Mia
Inte nog med att det är gott med rabarbersaft, den har ju så fantastisk färg också! Vackra bilder!
Växthusmadam
Mycket smarrigt kan man göra av rabarbern. Jag brukar koka rabarbersoppa, drickes kall varma sommardagar. Riktigt gott!
Vilken vacker saft!
Kan riktigt känna syran, mums!
Rabarbersaft? Lät intressant. Har du något recept att lägga upp?
Skicka en kommentar