Grävde i köksträdgården och vad fick jag upp? En toppmurla, en av dom första primörerna tillsammans med gräslök och sparris, kunde kanske bli en ny gourmérätt såhär på vårkanten.
Vi la på ny bark i gångarna i somras och då brukar murklorna dyka upp året efter, har något med hartzämnena i barken att göra, tror jag. Kombinationen jordgubbsplanta och minimurkla tyckte jag var för sött, nästan som vårt eget Hotell Kantarell om ni känner till det.
Nu ska jag snart hoppa på nattåget till Skövde, hoppas jag kan sova för det behöver jag.
Ma råkes!
Ingela
10 kommentarer:
MMMM Murklor är den enda svamp jag gillar. /Ruben
Murklor är mums!
Har aldrig ätit murklor men jag tror jag skulle gilla det.
Fin bild du visar.
Hoppas att du har fått sova. Det hade jag också behövt ett helt dygn tror jag att jag behöver.
Ha det gott
annika
Häftigt.
Jag tror du har guld i rabatterna, vet inte hur mycket toppmurklor kostar per kilot, men det är en slant. Tänk att de kommer upp så där av sig själva, bara de gillar läget.
Murklor har jag aldrig ätit, men jag har förhoppningsvis ännu något år på mig att testa:)
Kul bilder! Hoppas fler murklor dyker upp hos dig. Ha det bra.
Härliga bilder, speciellt den sista :)
Jag har aldrig ätit murklor, med jag kan tänka mig att det är gott.
Hoppas att tågresan gick bra.
Kram Mari
Mina morföröldrar hade bark kring sina jordgubbar en tid och de fick också murklor där.
Vi ses på söndag!
Vill bara önska lycka till på Vårmarknaden. Jag har blivit riktigt magsjuk så jag kan helt enkelt inte åka dit. Synd för jag har längtat se´n ifjol. snyft.
kram från mej över cyberrymden där den smittan inte kan ställa till det iaf.
Skicka en kommentar