söndag 31 maj 2009

Äntligen!

Den här godingen har jag haft ögonen på i tio års tid. Har varit på jobbresa i Härjedalen och på en hembygdsgård har denna bladkaktus, Epiphyllum, gäckat mig länge. Har velat ta sticklingar sen jag såg den första gången men antingen har det varit stängt på hembygdsgården eller så jag har glömt i brådskan att komma iväg. Nu äntligen fick jag med mig två skott och hoppas att jag ska lyckas med rotningen. Min samling av krukväxter har därmed utökats från att bestå enbart av pelargoner till 30 olika pelargonsorter och en bladkaktus, känns lite ovant.
Nu Maud, behöver jag din hjäp, dubbel eller fylld vitsippa, men vad heter den? Hoppas på tur så jag får rätt sortnamn på den. Anemone nemorosa ´Vestal´ är svaret, tack Maud!
Kramar
Ingela

5 kommentarer:

Anonym sa...

Förr hette den Anemone nemorosa
Flora Plena.
idag heter den
Anemone nemorosa ´Vestal´

Vacker och växtvillig!pteda

billan sa...

Lycka till med rotningen, den var verkligen jättefin. Kan väl kanske vara trevligt med nått annat än pelargoner, eller....?
Ha en bra vecka!

Inger sa...

Har precis den bladkaktusen sen många år. Problemet är att den med tiden blir så stor. Blommar nu som bäst, vände på den igår, annars blir det som på dina bilder att blomningen syns mest utifrån.

Åsa! sa...

Får gratulera till fyndet!

Hilde sa...

Så fin kaktus! hÅPER DEN ROTER SEG FINT!
hILDE