söndag 17 maj 2009

Det var det!

Helt slut efter en helg i plantornas tecken. Såhär såg det ut hos mig på söndagen, tomaterna var slut, sparrisen likaså och salladen slokade eftersom det blåste så mycket dagen innan. Inne i banken hade jag som vanligt pelargonerna. Särskillt genomtänkt var inte logistiken utan en lyckoslump gjorde att min vän Gunilla ville vara med och en kompis Mia stod för Pelagonsällskapet bredvid så det blev att dom skötte försäljningen där och jag stod ute. Jag hade inte tänkt igenom hur det egentligen skulle bli med plantor på två ställen men det löste sig igen, "bananskalsmetoden" kallar jag det. Här står de i bilen, de slokande resterna, slattarna efter helgens vedermödor och väntar att få bli planterade någonstans. får ta tag i detta imorgon jag är för trött idag.
Det märkliga, eller inte, är att efter en sådan vårmarknadshelg så kommer jag alltid hem med nya perenner och denna helg var inget undantag.
Erygerum giganteum "M.Willmotts Ghost", Geranium phaneum "Sambor", Omphalodes verna "alba", Epimedium youngianum "Roseum", Stormhattsranungkel. Alla dessa fick följa med hem och måste gräva nytt för att få ned någonstans, spontanköp alltså.
Kul men jobbigt har det varit i helgen och nu kan jag avnjuta försommarkvällens ljuva grönska, det har mojnat och en ylletröja är det enda som behövs i hammocken för att det skall kännas mysigt.
Trevlig vecka alla bloggisar.
Kram Ingela

8 kommentarer:

Hilde sa...

Åh! En sånn marknad skulle jeg gjærne ha vært på! Håper fortjenesten ble god nok til at du fortsetter med denne kjempefine ideen!'Hilde

Växthusmadam sa...

Åh vad trevligt det ser ut!
Växthusmadam

billan sa...

Vet du vad jag ångrar just nu???
Att jag inte köpte några av dina fina kronärtskockor, klantigt....
Ha en bra vecka du med!

Annika Christensen sa...

Kan du köra hit resten till mig?
Så fina plantor som du har har jag inte sett på länge?
Kronärtskocker??
Du har verkligen gröna fingrar.
Varför skulle du skilja oss från oss andra? Det är väl ingen som kommer hem utan nya plantor när man varit på en sådan tillställning?
Ha det gott och sov gott
annika

Åsa! sa...

Verkar ha varit en lyckad marknad?! Sparrisodling handlade det ju om vid Mandelmann i fredags. Inte utan att jag blev lite sugen!

Inger sa...

Kul att du fick med dig lite nya växter hem, triggar alltid igång kreativiteten. Ha en bra vecka du med!

Anonym sa...

Trevlig marknad.
Klart man har halva bilen med nya växter med hem!
Är det växtmarknad så är det!

Anonym sa...

Hur kul som helst var det iaf!
Detta gör vi om nästa år!!

Kram Mia