måndag 11 maj 2009

Majmorgon

Blåsigt och kallt är det idag men i växthuset är det sådär vindstilla, varmt och doften av jord och växter som man längtar efter hela vintern, . Det gör att jag längtar efter ett större växthus att tillbringa blåsiga dagar i, de 8,3 kvm som vi har idag utnyttjas maximalt och den lilla pallen är OK men ett litet bord och en bekväm stol hade varit mysigt. Jag hade i alla fall kameran med mig ut så spritbönorna som spränger upp ur jorden blev förevigade. Bönorna ser nästan ut som aliens, armar, vingar, skrynkliga och för stora för sin jordplätt.
Satte de små jordärtskockorna som kom upp när vi rensade bort kvickroten och det gick blixtsnabbt för dom att komma upp. Måste försöka hitta en ny plats så vi kan skörda vårprimörer 2010.

Nu måste jag klä på mig ordentligt, kratta klart, hälla ut den sista täckbarken, sålla varmkomposten, gräva bort en massa jordgubbsplantor men också att sitta ner en stund och fika förståss. Hörde på nyheterna att värmen kommer till oss till helgen så det ser jag dessutom fram emot.

Kramar och trevlig vecka!

Ingela

8 kommentarer:

Ruben sa...

Visst är det härligt med plantor som formligen exploderar fram ur jorden! /Ruben

Camellia sa...

Verkar vara väl utnyttjade 8,3 kvadratmeter! Jordärtskocka är en favorit, har aldrig odlat den, men tycker mycket om smaken.

Lotta sa...

Härliga bilder på groddarna - vilken växakraft! Fniss - jag har 3 x 1,4 m växthus och just nu får jag gå in och backa ut :) Men snart är sådderna i jorden och då kan jag ta fram klappstolen och sitta ned och njuta :)
Precis just nu, passerade en hagelskur och då jobbet har plåttak, var det ett öronbedövande oväsen!! Att jag tjuvbloggar, gör jag för alla andra arbetsdataprogram ligger nere idag.... så då kan jag snika åt mig en mikroblogg ;) Jag har sett att det redan i morgon skall bli lite varmare men jag är nöjd, bara det slutar blåsa :) Ha det så gott, 8`)

Inger sa...

Önskar att jag hade plats för ett växthus. Å andra sidan hinner jag knappt med det jag har nu, men växthus kan ju även användas till avkoppling/vila som du nämner.

Anonym sa...

Är det Bianka?

Den är ursprungligen från Ryssland, hemtagen av
Riksförbundet Svensk Trädgårds nye ordförande.

Gunilla sa...

Oj vad det växer och frodas i ditt växthus. Blir du trångbodd så får du bygga ut :o)

Ha det gott
Gunilla

Bea sa...

Ljuvliga bilder på groddar - gillar!
Att få jobba i lugn och ro i växthuset är rena terapin för själ och sinn ;)
Ha det gott! /Bea

Hjärtat Mitt sa...

Hihihi, de liknar verkligen aliens :)
Så härligt med alla frön som tittar upp.
Jordärtskockor fick jag förra året av min far, så det finns det gott om nu. Förra året fick han så stor skörd, att han var tvungen att kasta en hel svart sopsäck.
Hoppas att du hann med en liten fikapaus i allt jobb oxå.

Kram Mari