lördag 17 oktober 2009

Mina kärlekar

Den här bilden får representera det som är viktigast i livet, i mitt liv och kanske många andras, pretentiöst eller? Människor och naturen. Min familj, mina barn, min sambo, möten med andra, skogen, vatten, snö, sol, jord, eld, grönsaker och närheten till allt detta och mer därtill. Att jag är närvarande, här och nu, känna den starka doften av rotselleri när jag skördar och av rotmoset som innehåller allt som nyss tagits upp ur jorden i en frusen köksträdgård. Idag åt vi rotmos till middag och i kväll fick jag långa pockande kramar av en trött och kelen treåring. Rikedom för mig är att rädda det sista i landet en solig oktoberlördagsförmiddag medan jag försöker styra allas arbetsinsats, (en treårig tjej som springer hit och dit, en mogen femårig tjej som vill sköta sig själv och en 44 årig sambo som helst vill vara i garaget) så det blir så effektivt som möjlig, resultatet en härlig hög med palsternackor och kålrötter.Persiljan som behövs inför vintern är redan skördad, detta är bonus, frost och doft. En enda rad på en och en halv meter och mer persilja har vi aldrig haft, vet inte vad som hänt.Monets trädgård i Jämtland? Det är sant, jag är hänförd av uttrycket och av att få uppleva detta "en vanlig sketen tisdag" hemma hos Inger, engagemanget och drivkraften att genomföra detta, att bygga broar, att släpa tunnor med näckrosor till och från vinterförvaring beundrar jag oerhört och någon gång vill jag också ha en bro. Handens känsla och kunskap är ochså viktigt för mig, här i 1600-tals skåpet med med en mästares bildhuggeri men även i brödbakningens knådande i surdegsbakningens hemligheter och dofter, återkommer till detta...
Blir ofta inspirerade av er andra bloggare och i dag i allra högsta grad av Mira, kolla: http://mirasmirakel.blogspot.com/
Love eller...
Ingela

13 kommentarer:

billan sa...

Fina ord från dig ikväll. Vi tar ofta så mycket för givet och glömmer de "lilla" som är så stort och viktigt att värna om.
Läste för några timmar sedan miras inlägg och hamnade lite på samma tankar som du......Man skall vara rädd om och vårda sina kärlekar.
En lördagskram sänder jag dig!:)

Inger sa...

Så vackert du beskriver i ord och bild vad som är viktigt i ditt liv. Inte fel att stanna upp ibland och tänka till. Monet-bilden hade jag aldrig trott komma från Jämtland om du inte sagt det, helt otroligt.
Ha en fin söndag!

Anna sa...

Underbart vacker persilja! Nästa år måste jag så mer än vad jag gjorde iår, för det blev alldeles för lite här. Ser redan fram emot våren, vill börja så igen.. trots att jag inte ens rensat i växthuset.

Jord under naglarna sa...

Så fint du beskriver vad som är viktigt för dig.
Persiljebilden är så himla fin!
Monets trädgård... ja, det ser onekligen otroligt tjusigt ut.

josimo sa...

Så vakre ord og bilder du hadde i innlegget ditt. Likte spesielt det øverste av søte barnehender og nydelige valmuer.

God søndag til deg og dine

Med fingrarna i (j)orden sa...

Vilket fint inlägg! Det känns som att du verkligen varit i nuet denna helgen, och det är väl det som gör det så underbart. Håller med dig om att bron är fin, men smäller inte barnens kel och kramar högst ändå i livet?!
Eva

Thorins Trädgård sa...

Hej du, jag håller med Eva ovan, vilket fint inlägg. Får en att stanna upp och tänka till.

Tack för det.

Marit

Britt sa...

Jag gillar det du skrivit, mycket vackert och sant. Ha det bra//Britt

Annika Christensen sa...

Det är så sant som det är sagt.
Jag känner det ofta det där med närheten till sin kära och till jorden där allt kommer ifrån.
Vilken fin damm och bron...
Önskade att jag var lite händig också.
Annars är jag rätt nöjd.
Ha det gott
Annika

Anonym sa...

Du är så klok.

Gardenlife sa...

Poetiskt i både ord och bild... vad duktig du är... ; )
/Janne

Länninge Trädgård sa...

Kloka ord, det är så lätt att bara "rusa" framåt. Det är en konst att vara här och nu.
Kram Helen

Merja sa...

Fint på alla sätt och vis!!
Kram