torsdag 1 oktober 2009

Ur led är...

blomningen. Jag började bära in mina stora moderplantor för ett par veckor sedan och vad händer? Jo, överallt kommer det knoppar och till slut blommar det som alldrig förr, i sommar i alla fall.
Inte hade jag mage att klippa ner allt när det ser ut såhär. Varför jag klipper ner varje höst beror på att källaren där allt förvaras finns det inte plats för halvmeterhöga+ plantor så det blir lite sticklinar på hösten. Jag blir ju lite överrumplad av all prakt, särskilt när jag trodde att vattningen skulle avta och lugnet infinna sig. Helt fel! Det går åt massor med vatten och ofta dessutom.

Man kan ju tycka att jag ska komma ihåg detta från år till år men nehej, surprise! Ja, men det är ju ganska vackert i alla fall. Har mina pelargoner i stora krukor och jag brukar sätta ett par till fyra sticklingar i en kruka så det är ganska skrymmande, 40 krukor är det just nu. Pelargoner som fyller alla fönster är min hobby sen 10 år tillbaks och nu är jag länsansvarig för Svenska pelargonsällskapet i Jämtland. På söndag träffas vi och pratar vinterförvaring och annat också hoppas jag.
Höstlöven och frosten är här, i morse var det tjockt med is på rutorna. Det är inte annat att vänta, för tre år sedan den 17 oktober tror jag det var, föll det 50 cm snö en fredagkväll. Elen gick, det var kallt, vi bäddade i vardagsrummet på golvet, minsta dottern var knappt sex månader så man undrade hur länge det skulle vara men det var mysigt och vi höll oss varma tills elen kom igen.
Än så är det lite som ska fixas innan snön faller men pelargonerna är i alla fall räddade.
Kramar
Ingela

14 kommentarer:

Inger sa...

Finfina pelargoner. Grattis till din utnämning i Svenska pelargonsällskapet i Jämtland. Finns det ett i varje landskap, tror inte det.

billan sa...

Vilken tur att du räddat dina pelargoner, dom är ju helt underbara!
Det låter som om det ska komma snö till helgen.... men vi får väl hoppas att det inte blir som er strömlösa fredagsnatt:)
Ha en god fortsättning på veckan, och en fin pelargonträff på söndag...Kram!

Anonym sa...

Vilka fantastiska pelargoner!
Du har verligen känsla i dina fingrar.
Allt du tar i tycks bli fint.
Vi har frostig morgon, denna dag!

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Vilken otrolig pelargonprakt! Makalöst fina. Och många är de. Du kan det här med pelargoner förstår jag.
Kram Eva Linnea

Ruben sa...

Vilken BONUS!!! /Ruben

Merja sa...

Vackrare fönster kan man knappast ha:))
Trevlig helg!

Thorins Trädgård sa...

Hallå Ingela, det känns väldigt somrigt när man ser dina vita pelagoner i fönstret, även om de röda höstlöven i bakgrunden avslöjar årstiden :D

Snyggt!

Marit

Annika Christensen sa...

Vilka fantastiska pellisar och jag föstår precis vad dumenar. Inte kan man klippa i dem.
Jag har inte fått in alla mina men det är samma här, de som står i växthuset är superfina. Skall se om det blir någon bild.
Duär en sann trädgårdsinspiratör!!!
Ha det gott
Annika

The Secret Garden sa...

Ja det är inte roligt när man blir överraskad av hösten. Jag har tagit in några av mina sommarblommor i huset! :) De är stora och tar plats men jag ville rädda några. Kylan kom så snabbt i år tycker jag, fast jag blir ju överraskad varje år, knepigt nog. I morse var jag ute och tog några kort, bla på smidesgrinden. Fingrarna domnade bort av kylan, man är ju inte van ännu.

Anna sa...

Jösses vilken blomsterprakt! Här har det blivit minusgrader i några nätter, men nu är det flera plusgrader igen. Det får inte komma snö och kyla än, jag har massor kvar att göra i trädgården :-)

Hjärtat Mitt sa...

Vilken blomsterprakt!
Skulle aldrig kunna klippa när det är så vackert :)
Hoppas att ni hade en trevlig träff i går och vad roligt att vara länsansvarig! Det låter verkligen proffsigt!

Kram Mari

Åsa! sa...

Så många underbara pelargoner! Förstår att det kan bli problem med plats när alla ska in för vintern.

Britt sa...

Vilka underbara pelargoner, jag började samla på pelargoner förra året. Så i år är andra året jag skall försöka att övervintra dem.//Britt

Länninge Trädgård sa...

Vilka fantastiska pelargoner. Vad använder du för jord, mina blir bara hälften så stora.
Varma Hälsningar
Helen