måndag 28 september 2009

Vackert exotisk

Vilken goding den är Syrenhortensian, blommar nu hos oss med dessa underbara blommor. Den står däremot väldigt tokigt planterad i skuggan bakom grannens stora lönn.Kan nog tänka mig att flytta fram den i ett gynnsammare läge, i solen och i blickfånget. Tillväxten och blommningen skulle nog ta fart och jag skulle komma ihåg att sköta den bättre med beskärning som tydligen bör vara kraftig och gödsel kanske skulle verka positivt. Blommningen känns faktiskt lite exotisk på våra bredder, det är säkert många av mina trädgårdsamatörkompisar som har fantastiska ex. men jag blir lika glad och överaskad varje höst.
Idag har det tydligen snöat hemma för första gången i år och mer skulle komma i morrn, det ligger väl inte kvar men ändå. Själv sitter jag på tåget på väg till huvudstaden på jobb, blir säkert 10 grader varmare på vägen ner. Får se om det hinns med någon kvällspromenad, skoshopping eller besök på Yllet.
Kram
Ingela

15 kommentarer:

billan sa...

Jag satte två stycken syrenhortensier för ett par år sedan, en i skuggläge och en i sol. Har förstått att dom behöver nått år på sig för att komma igång....får hoppas de tar fart nästa år.
Må så gott och ta´t lugnt i kungliga huvudstaden!

Gunilla sa...

Jag har ingen syrenhortensia men jag tycker att dom är jättefina.
Otroligt fina blommor.
Lycka till i Huvudstaden och håll i börsen.


Ha det gott

Gunilla

Inger sa...

Din syrenhortensia förtjänar en bättre placering. Min är mer än 25 år gammal, bland det första jag planterade och jag tycker så mycket om den. Trevligt med växter som ha sin höjdpunkt på hösten. Ha det bra i Sthlm!

Northofsweden sa...

Det ser trevligt ut med de ljusa fina blommorna.Snö sa du-hmm! Det lät tidigt. Tack för din kommentar!

Mia sa...

Snöat?? Hua... hoppas verkligen att det dröjer länge till innan kylan hittar hit. :)

Hortensior är ljuvliga i alla dess olika färger och former.

Sanna sa...

Åh vilken vacker närbild på syrenhortensian!!
Gillade även ditt havtorn-inlägg mycket! Otroligt fina bilder.

Hannele sa...

Syrenhortensian är verkligen söt, vi har ingen..

The Secret Garden sa...

Vad roligt att du tyckte om min sida! Jo Per Halvarsson kan sina saker han! Så länge man håller sig till naturliga färger kan det liksom inte bli fel. Annat är det med de kemiska, syntetiska, färgerna. Där kan det lätt bli färgkrascher och de är ofta så grälla i tonen. Nej, jag bor inte i närheten av Mo, vet inte ens vart det ligger. :)

Gardenlife sa...

Visst är de snygga... syrenhortensiorna..
Jag flyttade ett mindre träd i våras och det gick bra... dock hade den ett mystiskt klent rotsystem men det gick ändå bra.
/Janne

Annika Christensen sa...

Vackert!!
snö??
Har just varit ute och plockat ett fat med jordgubbar och hallon.
Ha det gott i stora staden
Annika

Kalo sa...

Vilka vackra bilder! Här har vi haft säsongens första frost. Luften är såå kall.
Karin

Merja sa...

Har också en Syrenhortensia. Flytta den i år när vi dränerade vid huset. Gjorde en ny rabatt:) Fast busken ser inte så kul ut. Vet du om den ska beskäras på hösten eller våren?

Anonym sa...

Du springer väl upp på Norrgavel?
Lova, lova det!

Britt sa...

Hortensia är nog något som jag får skriva upp på vill ha listan//Britt

Ruben sa...

Verkligen en fin färg! I England, tror jag, de för det mesta har hortensia i skugga, men de har ju ett annat klimat.... /Ruben