måndag 21 september 2009

Tre år senare

...blev det 2,6kg havtorn på tre buskar, första gången vi skördar och dat känns så häftigt. Vackert är det dessutom, både på busken, renset på bordet och i keramikskålen. Råsaftscentrifugen har för första gången gjort ett dagsverke, på 2x30 sekunder blankt. 1,4 liter klart orange råsaft som nu är infrysta i iskuber för framtida användning. Vi kokade kräm på den färskcentrifugerade saften som serverades med vispad grädde, smakar lite som svergies motsvarighet till aprikoskräm, fantastisk. Tänk på all c-vitamin vi kommer att får i oss med havtornskräm, havtornssmoothies och annat som vi inte kommit på än.

Det tog en stund att plocka av allt, sambon fick ge sig in i de ganska taggiga buskarna och jag rensade, funkade med lingonrensaren, visst är det snyggt och exotiskt.

Nu känns det som jag kommit igång igen, tack Maud för uppmuntran, det behövs ibland.
Kramar
Ingela

12 kommentarer:

Hanneles paradis sa...

Häftigt!

billan sa...

Det må jag säga var en imponerande skörd. Trodde inte havtornen var så härdig, nu blev man sugen...

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Havtorn är tydligen helt sprängfyllda med vitaminer & annat hälsosamt! Ni kommer att hålla er friska i vinter mha de där bären.
Kram EL

Inger sa...

Snyggt, och nyttigt!

Ruben sa...

Har ofta undrat varför man har sambo, men nu förstår jag!! Skulle aldrig skicka in min äkta maka i en taggig buske. Någon måtta får det väl ändå vara!?!? ;-)
Dina foton är så vackra, nu får jag ta av mig hatten!!! /Ruben

Camellia sa...

Makalös, sprakande röd! VIlken färg. Visste inte att havtorn var så granna. Har visserligen ätit en del efterrätter på ambitiösa krogar, men aldrig sett dem "live". Och du, Ingela, vilken helt underbart underbar bildexposé över sommarens fröjder i förra inlägget – ett nöje att del av (och stundom vara lite avundsjuk på...;-)

Britt sa...

Med så mycket vitaminer kommer ni att hålla er friska. Härliga bilder//Britt

Jord under naglarna sa...

Vackra bilder! Så nyttigt och så gott! Första gången jag smakade havtorn och blev förtjust fick jag havtornssoppa till efterrätt. När jag också kan skörda så mycket ska jag försöka få fatt i receptet. Torkade havtorn är också gott i müslin.
Du har dem i en väldigt fin skål också.

Ha det bra!

Annika Christensen sa...

Det var häftigt!! Har aldrig smakat är det gott?
Tror att jag måste ha sådana och så lite blåbär.
Tack för att du visar
Annika

Åsa! sa...

Havtorn är lite lockande att prova. Man måste ha hon och han plantor, är det inte så?

Anna sa...

Härligt med skörd! Både bären och bladen är så otroligt lik Gojibär. Jag har dragit upp ett helt gäng med plantor som ska försöka sälja till våren, om de överlever sin första vinter.

Blogger sa...

BlueHost is definitely one of the best hosting provider with plans for all of your hosting requirements.