tisdag 18 november 2008

Barnkammare

En barnkammare har jag, där finns alla krukor med växter som jag skaffar mig hela tiden och som inte fått någon plats ännu. Tänkte att jag inte skulle börja samla på mig en massa växter men det går verkligen inte att låta bli. Däremot är/försöker jag vara sparsmakad i mitt urval, mycket vitt blir det och en del gräs. Har vit syren, sorgklockor och en Näverhägg som ni ser har blåst omkull.

Jag sticker också en del busksticklingar, helt lekmannamässigt, Alpvippslide, Schersmin, Korallkornell, Snöbollsbuske, Havtorn och några fler, jag prövar mig fram med att ta på våren eller hösten eller mitt i sommaren. Sen får dom stå och jag kan faktiskt vänta några år på att få se hur det går. En lyckad och enkel sort var Blåtry som jag nu har 20 st i ett stort buskparti, 1 meter höga och väl grenade. Jag håller på att samla på mig vita växter för jag är en Ulf Norfjell wannabe och tänker att jag vill ha en "A tribute to Linneaus" miniträdgård, där är alla växter som ni vet vita.

Nog om trädgård, en stickpaus i novemberdiset kändes helt rätt häromdan och så avkopplande.
Kallt om både fingrar och tår.
Ingela

5 kommentarer:

andré sa...

En barnkammare är bra att ha! Jag har också en, men just nu tror jag mest där är murgröna, lavendel och kanske lite buxbom.

karin sa...

Stickningsfotot är verkligen fint och det känns rätt in i stickhjärtat. Jag vill, jag vill sticka, jag vill sticka....

Sån där korallkornell skulle jag behöva till kransar mm som du lärt mej. Om du får några bäbisar över är jag spekulant.
K.

Åsa! sa...

Hej Ingela! Tack för kommentaren på min blogg! Vilken fin trädgårdsblogg du har!

Elisabeth sa...

Barnerom var ingen dum ide, det er utrolig hva man vil samle på nemlig, særlig når det gjelder planter ;) Tusen takk for koselig hilsen på min blogg, håper du får en flott dag og helg videre.

Annika Christensen sa...

Tyvärr har jag inte en sådan fin barnkammare som du. Hela min trädgård blir bitvis barnkammare.Förstår inte varför man inte kan låta bli att köpa eller ta emot.
Fint har du det i källaren också det tror jag att pellisarna också tycker. Där kommer de att trivas bra.
Ha det gott
Annika