torsdag 27 november 2008

Fullmåne och frost

Mörkret påverkar mitt sömnbehov och jag skulle behöva 12 timmars sömn per dygn. Men just nu är det mest mörka mornar med snöröjning, halka och mörka eftermiddagar med stress, trötthet och det mest elementära som matlagning, lite tv och sömn som vi orkar med.
Lite extra energi får jag av vissa vyer som egentligen passeras varje dag i 90 km/timmen. Härom morgonen var det fullmåne och här efter Föllingevägen låg den och vilade så stor i trädkronorna, kunde inte motstå, vände bilen och fick en fin bild.
Solen steg snart upp och morgonen var fantastisk, solen välbehövlig i ögonen och hög, klar luft att inandas en stund. Energin intas på alla möjliga sätt.
Frost är alltid lika fascinerande och vackert, dessutom blir det lite ljusare, den här dagen smälte det bort i det kraftiga solljuset.
Nu får man snart tända det första ljuset i nedräkningen mot vintersolståndet och det känns hoppingivande. Snart lite ledighet, vila, god mat och kanske har man tid att bläddra sig fram på favorithemsidorna och botanisera bland årets frönyheter.
Kramar
Ingela

9 kommentarer:

Tusenfröjd sa...

Så fina bilder du har tagit! Manblir så lugn...
Rymdlökarna klarar sig ett bra tag då kraften sitter inne i löken. Men rötterna torkar av den torra inomhusluften och skulle själv låta dem suga lite vatten i ett glas eller dylikt.
Ha en underbar helg!
Liv

andré sa...

Fina bilder! Ibland behöver man verkligen stanna upp och titta sig omkring...

Annika Christensen sa...

Vacket vackert.
Hoppas på frost till advent så julkänslan inbefinner sig.
Ha det gott
Annika

Poppins sa...

Vi har inte sett sol på länge. Det ligger en grå vante som tynger ner en i skorna. Tur det är advent så man får tända ljusen i fönstren och utomhus.
Vilka vackra foton!
kram från Poppins

Poppins sa...

..vante över himlen... (skulle det vara)

Åsa! sa...

Så vackra bilder du bjuder på!
Tänkte lägga till dig i min blogglista, hoppas det går bra? Annars får du säga till! Önskar dig en trevlig 1:a advent!

Gudrun sa...

Vilka vackra naturbilder du bjuder på!! Trevlig advent./G

Ninni sa...

Åh vilka vackra vyer! Så fint med det frostiga även om det ser kallt ut! Men adventsstämning får man ju, det behöver jag här i solen.
Må så gott!
Ninni

Lilla B sa...

Tack för kommentar hos mig. Här inne var det fina bilder! Återkommer gärna.