fredag 21 november 2008

Blooming Friday

Blooming ja, det enda som blommar denna fredag är pelargonerna som står i källaren och det är inte illa.
400 sticklingar och ett trettiotal moderplantor har flyttat in i matkällare. Eftersom vi inte odlar årsbehovet av potatis så står ju matkällaren tom annars. Ett utmärkt användningsområde tyckte vi och fick ett nytt gästrum i källaren där pelargonerna brukar stå.
Pyramiden med växtlampor sväljer många krukor men jag överväger att skaffa en till. Då åker potatisbingen ut och in med fler pellisar och kanske något citrusträd och en lagerbuske kunde övervintra där också.Det var allt för idag, trevlig helg!

5 kommentarer:

Roses and stuff sa...

Hej Ingela! Vad härligt du har det i din pelargon-stuga! Så många sorter och några som blommar ännu. Det är bara att njuta så länge det varar.
Kul att du hänger med på Blommig Fredag idag!
Ha en skön helg bland dina pelllisar!
Katarina

lareine sa...

hello ingela:)... wow! you have a lot of pelargoniums! they must look spectacular in summer when all of them are in bloom... and it's good to see that even if its cold now, they're still flowering... and having "pyramid" flower stands is a great idea --- they don't occupy much space and yet can contains lots of pots... have a nice weekend!

andré sa...

Oj, 400 sticklingar, det var inte dåligt! Jag har (ovanligt nog) inte tagit en enda stickling i år- det blev helt enkelt inte av. (Men nu vet jag ju var jag ska jaga folks överflöd i vår! ;-) ) Nu under vintern plockar jag bort alla knoppar på pelargonerna som vinterförvaras, så att kraften finns kvar till våren. Om det är "rätt" eller inte vet jag inte. Ha en trevlig helg!

Åsa! sa...

400 sticklingar, jag är imponerad! Det ska lite utrymme till för att få plats med så många växter!

ingela sa...

Tack för era kommentarer. Jag har en helg om året som driver mig att ta alla sticklingar. Jag deltar på en vårmarknad på Jamtli, länsmuseet, där jag säljer mina sticklinar/plantor. Det är det roligaste som finns, det låter fånigt men drivkraften är väl att man får visa upp sitt intresse och folkär ju så himla positiva. Skitkul helt enkelt, jag är uppfylld flera dar efteråt. I år ska jag utöka med grönsaksplantor, det blir spännande att se om folk köper salladsplantor och annat. Det tar ett helt rum i källaren när jag har krukat om sticklingarna i v.10, sen står dom där i två månader innan det blir som vanligt igen.

Har en go kompis som skriver etiketter till alla krukor, hon har det tyngsta jobbet, tack Ulrika!

Kramar
Ingela