fredag 20 februari 2009

Betong

Gjuta i betong har vi pratat om att prova i flera år men det slutar med att startsträckan är så lång. Man kan inte, vet inte hur man börjar, hur man tänker eller vilka knep man bör känna till så att de värsta nybörjargrynnorna undviks.
Jag har en önskan att göra tillägg i trädgården som är efter eget huvud och då är gjutningen en del av det. "Kan själv", som våran tvååring säger och det har hon rätt i, ska det bli som man vill får man göra det själv.
Därför ska jag anmäla mig till en kurs i sommar, Betong för trädgården på Wij Trädgårdar, 17 - 19 juli. http://goto.glocalnet.net/gronform/ Annika Danielsson Almén är ledare på kursen och har fotat ovananstående bild. Tre hela dagar att ta in kunskap, att kunna koncentrera sig, att testa, att se andras metoder och försök samt att ha en kunnig lärare som leder en, då har man sedan en grund att jobba vidare med när man kommer hem.
Dessutom tänker jag bo på Trädgårdens hus, det står på hemsidan att man kan kliva rakt ut i rosträdgården, wow, hoppas man kan ta med morgonkoppen med the och sitta och njuta en stund. http://www.wij.se/Bo_pa_Wij_Tradgardar/ bilderna är för första gången inte tagna av mig, denna har Pernilla Hed fotat för Wijs hemsida. Hoppas hon ursäktar, bilden beskriver så bra vad jag längtar till, enkla, vackra och rofyllda miljöer.
OBS! Detta är inget reklaminslag som jag tjänar pengar på utan något jag är uppfylld av och längtar till, kanske det kan inspirera någon mer. Jag kanske har lyckats få med min syster som annars arbetar i silver.
Dessutom älskar jag Wij, beundrar Lars Krantz arbete och Ulf Nordfjells formgivning gör mig mållös, men det har jag nog sagt förut...
God helg!
Ingela

8 kommentarer:

Mira sa...

Låter härligt Ingela! Det tycker jag verkligen att du ska göra! Ha en skön helg!

billan sa...

Låter helt underbart, nått att längta till så här i vintertid.
Rosträdgården, det vore nått för mig.....
En riktigt god helg önskar jag dig!

Åsa! sa...

Det låter ju verkligen jätteroligt med gjutningskurs! Betong är vackert, iallafall i måttlig mängd;) Mamma har gjutit rabarberblad, (du vet som man använder till fågelbad) och sedan skulle vi gjuta fler blad tillsammans hela förra sommaren, blev det av tror du? Icke då! Men, snart har vi en ny gjutarsäsong framför oss;)
Önskar dig en trevlig helg!

CinderELLA sa...

Det där med att gjuta i betong låter spännande. Hoppas du får en trevlig kurs. Det är ju ett tag dit, men ....
Planera vad man ska gjuta kan man ju alltid göra. Och drömma ...
Kram Eva Linnea (Häxor & Änglar)

Anonym sa...

Så trevligt!
Det gör du rätt i.
Wij är helt underbart, jag är där minst en gång varje år, sedan starten.
Vi gillar samma trädgårdskillar vi!
Då räknar jag med att du tittar in på en fikastund, när du drar förbi!

Anonym sa...

Nej men, det är ju jag!
Maud ej anonym?????

Gunilla sa...

Men vilken fantastisk kurs du skall gå, jag blir då rent avundsjuk. Att gjuta i betong är något som jag skulle vilja göra med en riktig kurs. Jag har bara gått en halvdag och det blev en kruka.

Och att bo i rena rosparadiset , fantastiskt vilken känsla att kunna göra som du beskriver, det är ju bara att njuta.


Hoppas att du har kameran med dig så att vi kan få se lite bilder och kanske få lite inspiration.

Ha en fortsatt trevlig helg

Gunilla

Annika Christensen sa...

Förstår verkligen att du längatar.
Det ingt att du upprepar vad du beundar och tycker om.
Det sprider bara glädje.
Tack för tips om nässlor.
Vill du titta på ideér så titta på trädgårdsdrömmar. Carina är en baddare på cement.
Ha det gott
Annika