söndag 7 juni 2009

Kvällspromenad

Började bli hungrig efter att ha suttit på tåget i 6timmar och tokshoppat två par toksnygga skor på Knulp
före 18, checkat in på hotellet och vilat lite.
Gick ut på stan och hamnade på Adolf Fredriks kyrkogård där det blommade för fullt. Vad är det för vitblommande buske? Någon som vet? Väldigt stilig. Rhododendron buskarna var enorma, små träd översållade av knoppar och blommor.Har aldrig tänkt på att knopparna såg ut såhär eller var såhär stora, otroligt maffigt.
Syrenerna har inte börjat blomma hos oss i norrland inland så det var trevligt att få en förhandstitt på vad som komma skall. Tyckte att det var så vackert att buskarna var gamla och obeskurna, väldigt värdigt uttryck att de blivit lämnade att växa på sitt sätt. Blev nästan som uppstammade med all grönska i toppen.
Den här godingen var på väg att blomma över och jag vet inte vad den heter heller, någon? Säkert inte härdig här men skulle vilja försöka i någon skyddad vrå.
Det fanns ingen middag vid kyrkan så jag vandrade vidare och hamnade i Tegnerlunden. Ditlockad av den här kombinationen, helt underbar, rhododendronfärgen är här lite missvisande, liknar mer nedanstående. Tillsammans med hostans vitgula kanter var det helt anslående i skuggan av parkträden.Kulturell på kvällskvisten, promenaden behövdes och till slut hamnade jag hos en grekisk farbror som gjorde en enkel och helt suverän sallad som jag hann kasta i mig innan han stängde sitt lilla kafé klockan 8.
Lagom att promenera förbi Yllet och kasta längtansfulla blickar genom skyltfönstret innan jag gick och knöt mig för kvällen.
Trevlig söndag!
Ingela

14 kommentarer:

Hilde sa...

Så deilig det er med parker man kan gå å bare nyte i! Høres ut som en flott kveld!
Hilde

billan sa...

Tack för rapporten, då vet jag ungefär hur läget ser ut när jag kommer ner dit på torsdag.
Må så gott!

X-blog sa...

Härlig promenad ser du ut att haft!
Min rododendron är också påväg att slå ut, men jag orkade inte fota den igår eller idag på förmiddagen (är förkyld och inte full fart på mig...!) så det får bli en annan gång!
Ha det jättegott på din resa!

Camellia sa...

Låter som en trevlig dag i en stad jag smått bekant med. Tjusiga bilder, du har verkligen lyckats fånga de maffiga färgerna!

Anonym sa...

Härligt!
Missade du alla goda praliner, granne med Yllet?
Missade du också Årstiden?
På samma gata.

Inger sa...

Knulp träskor, tänk att de har blivit populära igen, har inte haft dem sen andra hälften på 70-talet. Numera är det träskor med blommor som gäller för mig. Ha det gott!

Roses and stuff sa...

Den vitblommande busken var verkligen söt!
Katarina

Britt sa...

Vad härligt med en kvällspromenad och vackra bilder. Tur att du fick lite att stoppa i magen. Ha det bra//Britt

Mia N sa...

Vilka underbara bilder! Man längtar när det här är grått & kallt... I morse hade jag 0,5 grader och det ska föreställa juni!!

Kramen

Anna sa...

Du har verkligen hittat doftande motiv! Kul med en liten utflykt gissar jag.

Livsnjutaren sa...

Underbar blomprakt.
Den gula heter Kerria...

Gunilla sa...

Oj vilka blommor helt otroligt. Tänk om rhododendronen som jag planterat blir så stor.

Ha det gott

Gunilla

Glädjekällan sa...

Du har hunnit med mycket!
Vackra bilder!
Ha det gott
birgitta

em sa...

Busken med gula blommor ser ut att vara en kerria. Trivs förmodligen inte i Norrland. Jag har sett fantastiskt överdådiga buskar i England medan de här hemma ser lite glesa ut.
Margaretha