söndag 18 januari 2009

Frönyheter

Lagade mat:
2 långa röda paprikor á 120 kr/kg, lite olivolja, vitlök och salt, 225 grader i ugnen och 12 minuter, smarr. Hittade inte fröer till dessa godbitar vare sig hos Runåbergs eller Impecta, saknar också banancharlottenlökfröer, så praktiskt med lång charlottenlök, enkelt att skala och hacka. Tog därför fröer av dessa godbitar till egen odling i växthuset i sommar, hoppas det blir samma sort, har någon erfarenhet av eget frö från ICA?

Ingela

9 kommentarer:

Åsa! sa...

Så spännande! Det är bara att odla på och se vad det blir!

Gunilla sa...

Nej jag har inte tagit frön av några grönsaker men det går säkert får du det att gro så kanske det blir samma eller då blir det en överaskning och den kan ju vara lika god. Kärnfrukterna går ju ochså att ta frön ifrån och de gror ju.

Lycka till

Gunilla

Lotta 8`) sa...

Jag vet andra som tagit frö från ICA-paprika och skördat densamme ett par månader senare men det var ju den klassiska gröna paprikan :) Jag håller med dig om att det är trist nu - här är det snöblask ute, kallt och eländigt. Men vi får hålla ut - snart....... kommer solen =) Ha en bra vecka 8`)

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Hejsan och tack för visning av härliga trädgårdsbilder + tankar.
Ha det så bra,
Lydia

Britt sa...

Jag har tagit frö av tomater och det har funkat bra. Så det är bara att hålla tummarna. Ha det bra //Britt

Merja sa...

Bara på vanlig paprika och det funkade. Tog även på spets paprika, men hann inte så den förra året. Fröna har jag dock sparat och ska prova i år.Lycka till!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Mitt tangentbord har fått stavningsproblem!
Vile säga att det brukar gå bra!
Chili sår jag varje år, med ICa-frukt!

Anns Gröna sa...

Hej svejs!
Härlig blogg du har och fantastiska bilder.
Har själv tagit fröer från långa slanka chilifrukter och tomater (tror de var inköpta på ICA) och det funkade alldeles utmärkt. Båda sorterna grodde som det var tänkt, tror nästan att grobarheten var 95%.
Önskar dig en fortsatt skön helg!
Hälsn
Anns Gröna