onsdag 20 maj 2009

Rumslighet

Hannu höll föredrag på Vårmässan och pratade om rumslighet. Att ju längre norrut man kommer desto mindre rumslighet i trädgårdarna som skulle bero på att vi bor glest.


Ja, ja, vi har 6 grannar vars hus står 7-20 meter från vår tomtgräns så vi försöker tänka rumslighet i stor utsträckning, häckar, träd och nu "pergola". På kretsloppshuset i Mörsil har man gjort om trädgården framför huset och där med hjälp av pergolagåångar skapat en fin rumslighet. Rosor, klätterväxter och en fin mur. Innanför på gården som bildas har man planterat 5 träd, måste åka tillbaks i sommar och titta ur det ser ut i grönskande format.
Sambon gick igång så nu gäller bara att tänka ut var och mot vilken insyn den gör bäst nytta och ger oss mest glädje. Dessutom en idé om hur vi kan använda all sten som kommit fram vid alla våra grävningar. Tror jag såg något liknande hos Annika C, en morgonkaffehörna.
Jag blir jätteglad över alla era kommentarer och skall efetr en återhämtning lämna fler hos er också, jag hinner bara runt hos er för att se vad ni gör men alla har väl lika mycket att göra. Här fullkomligt exploderar allt just nu så kvällarna är fullspäckade med grovarbete och mest rensning.

Kram så länge
Ingela

11 kommentarer:

andré sa...

Det var en tjusig pergolagång. Jag hade drömmar om en klematistunnel för något år sedan, men det har inte blivit av ännu...

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

De har verkligen en tjusig pergolagång, det blir så fint ljusspel också!
En anledning till att vi inte skapar så mycket rum här uppe tror jag beror på myggen. Lite vind brukar göra att de inte blir lika många på en. Kaffe/solgropen måste bli varm och skön att sitta i!

Gunilla sa...

Vilken fin pergola.Det är bara ett önsketänkande.

Sten är bra att ha om inte annat så är man ju stenrik.

Jag har ochså gott om sten i vår trädgård.Det gäller att komma på något att använda allt till för att forsla bort är ju ochså massor med jobb.

Ha en fin dag i din trädgård och jobba inte för mycket.:o)

Gunilla

Inger sa...

Hannu har sina idéer! Jag besökte kretsloppshuset i Mörsil för ett par somrar sedan, mysigt ställe med god mat och gott fika. Och inte minst, en hel del rosor! Åker gärna dit igen. Ha det fint!

billan sa...

Det är en ljuvlig tid nu, men det är även en tid med alldeles för få timmar på dygnet.
Ägna dig nu åt återhämtning och ha en trevlig helg.
Och föresten jag pratar med min lilla Jämtlandspelargon varje dag, den växer oh frodas är så jättefin!
Kram från mig:)

Anonym sa...

Mörsil verkar fint!
Jag kommer,allt skall upplevas medan tid är!
Det finns en visningsträdgård i Åre, vet jag!

Britt sa...

Vad härligt att ha hört Hannu. Jag tycker verkligen om att höra på honom, han har sådan inlevelse. Ha det bra//Britt

nilla|utanpunkt sa...

Hmm, intressant det där med rumslighet – och "brist" på. Jag har iochförsig sett trädgårdsrum som tematiska delar, inte insynsskydd. Jag har inte fått upp några rumsavdelare här än, men vill gärna - men redan nu har jag olika "hörn" som lämpar sig bättre, är soligare/skuggigare och har olika växter beroende på säsong etc – och som jag därmed vill sitta i, dröja kvar i. Fast gränserna är rätt luddiga än...

Åsa! sa...

Vilken vacker pergolagång!

Annika Christensen sa...

Vilken ide jag förstår att ni vill ha en sådan. Det är samma här hinner i stort sett bara göra inlägg för att hålla bloggen vid liv. Jag saknar dig men jag förstår precis.Det är så kul när du tittar in till mig.
ha det gott
Annika

Anonym sa...

Nu har jag kollat runt här hos dig hur länge som helst. Vad trivsamt du har det, med många olika typer av inlägg! Jag kommer tillbaka, lägger till dig i min lista hoppas det är Ok.